FOOD – ASOCIERI

A mânca și a bea sunt activități pe care le desfășurăm de câteva ori pe zi și cu siguranță nu dorim să vă învățăm acest lucru.

Oricum ne pricepem cu toții la a „ a mânca” și „a bea”. A mânca și a bea, pentru necesitate, este normal, este firesc, iar modalitățile, modul și tipurile de preparate sau ingredientele pe care le vom consuma nu pot fi nici măcar recomandate.

Toate acestea depind de foarte mulți factori pe care trebuie să-i luăm în considerație: starea de spirit, starea fiziologică, intoleranța față de anumite alimente și nu în ultimul rând, trebuie luată în considerare puterea de achiziție.

Și totuși, o seară petrecută lângă o persoană, un grup de prieteni sau o cină de afaceri, poate fi îmbunătățită substanțial printr-o asociere corectă mâncare – vin.

Trebuie să îmbunătățim acea regulă :”Carne albă, vin alb”, să vedem ce fel de carne avem, ce tip de vin, din ce soi este realizat, modul de preparare al cărnii și nu în ultimul rând…garnitura! De aceea trebuie să lăsăm specialistul să recomande,…iar noi,…să alegem !!

El ne poate explica de ce, la ce, când și….cum. Dacă ne convinge, comandăm, dacă nu, alegem după gustul nostru.

Veți rămâne surprinși de echilibrul gustativ pe care vi-l poate crea o asociere corectă, de armonia de arome pe care o veți resimți, de savoarea finală pe care o poate crea acest specialist: SOMMELIERUL.

Mi-ar fi mult mai simplu să vă explic aici câteva asocieri, motivând orice fel de alegere, mai mult sau mai puțin personală, dar mi-ar face mult mai multă plăcere să vă știu prezenți la acest festival care are o conotație directă cu…educația.

VENIȚI LA CULTURĂ !!